Laadpalen

Zorgeloos laden zonder financiële verrassingen

We zien het ondertussen elke dag rond ons. Steeds meer elektrische/hybride wagens verschijnen in het straatbeeld, en meer mensen zijn op zoek naar oplossingen om hun wagen elektrisch op te laden. Het is meer dan ooit van belang om een aangepaste laadstrategie te hebben die aansluit op jouw noden. Ben je vanavond thuis? Dan is het interessant dat je wagen doorheen de nacht rustig oplaadt. Wij maken er ook een punt van dat bij een installatie van een laadpaal de loadbalancing correct is ingesteld, zodat er geen stroomuitval is wanneer de wagen wordt opgeladen. Daarnaast geven we professioneel advies om de laadpaal voor uw specifieke opstelling zo te configureren, dat de elektriciteitsfactuur onder controle blijft. Hiervoor werken we enkel met slimme laadpalen.

Bolehlah is een erkend installateur van laadpalen. Ons team volgt regelmatig opleidingen om op de hoogte te blijven van de laatste nieuwe ontwikkelingen en geeft advies op maat.

Waarom kiezen voor Bolehlah

  • onze elektrische installaties voldoen aan alle technische- en veiligheidsvoorschriften
  • kwaliteit
  • maatwerk
  • denkt mee
  • gecertifieerd installateur
  • Bedrijven adviseren en helpen met het plaatsen van slimme laadpalen op het bedrijf als bij de installatie en configuratie bij het personeel thuis.

Laadpalen voor bedrijven en thuis

Wij bieden verschillende laadoplossingen voor bedrijven en particulieren. Wij adviseren je het type laadpaal dat het best past bij jouw noden. Met laadpalen geef je medewerkers en klanten het comfort om hun wagen op te laden wanneer ze aan het werk zijn of een afspraak hebben. Voor particulieren klant zijn er ook heel wat mogelijkheden om op een handige manier thuis je wagen op te laden. Thuis je wagen laden is ook goedkoper dan openbaar laden. Contacteer ons vrijblijvend voor meer informatie.

Belastingaftrek in 2024!

Plaats als bedrijf een publieke laadpaal, en geniet van overheidsvoordeel voor elektrisch laden. Bedrijven en vrije beroepen die tussen 1 september 2021 en 31 augustus 2024 investeren in publiek toegankelijke laadpunten krijgen verhoogde kostenaftrek. Aftrek is gradueel verminderend en geldt voor slimme, nieuw aangeschafte laadstations die publiek toegankelijk zijn, beheerd door energiebeheerssysteem en beschikbaar buiten reguliere openingstijden.
Tussen 1 januari 2023 en 31 augustus 2024: 150% aftrek.
Voor particulier zijn er ook nog voordelen. Contacteer ons voor meer informatie.

Beperkte impact

Laadpalen vereisen een bepaalde stroomcapaciteit. Het is niet de bedoeling dat de stroom op jouw kantoor of thuis uitvalt omdat een laadpaal wordt ingeschakeld. Daarom voorzien wij enkel intelligente laadpalen die enkel het beschikbaar vermogen dynamisch overdragen aan de laadpaal. Andere nutsvoorzieningen zijn van een hogere prioriteit. Licht, verwarming of koeling, en internettoegankelijkheid mogen nooit leiden onder de aanwezigheid van een laadpaal.
Daarnaast zorgen we ook dat de installatie zo economisch mogelijk wordt ingesteld zodat de kosten op de elektriciteitsfactuur onder controle blijven. Wanneer er zonnepanelen zijn, optimaliseren we de installatie zo dat de opgewekte elektriciteit zo efficiënt mogelijk wordt gebruikt voor het laden van uw voertuig.

Verplichtingen voor laadpunten bij parkings

Sinds 11 maart 2021 gelden nieuwe verplichten voor de installatie van oplaadpunten voor elektrische voertuigen op de parkeerterreinen wanneer je een omgevingsvergunning aanvraagt voor nieuwbouw of voor een ingrijpende renovatie. De eigenaar van het gebouw of de vergunningshouder is verantwoordelijk om hieraan te voldoen. Daarnaast komt er vanaf 2025 ook een verplichting voor de installatie van oplaadpunten op parkeerterreinen van bestaande niet-residentiële gebouwen, dus zonder dat er een omgevingsvergunning aan te pas komt. Je leest er alles over op deze pagina.